Mléko milujeme obzvláště k snídani v müsli nebo kávě. Stejně jako všechny mléčné výrobky je však mléko velmi citlivou potravinou a rychle se kazí. Jedním z důvodů může být nesprávné skladování mléka v chladničce. Ale této chybě se můžete snadno vyvarovat.
Takto by se mělo skladovat mléko
Různé druhy mléka mají různou trvanlivost kvůli jejich příslušnému tepelnému zpracování. Ministerstvo pro výživu a zemědělství poskytuje vždy informace o trvanlivosti: Například mléko, které se vyrábí ze „syrového“ mléka a které získáte v bio farmách a na trzích, má trvanlivost přibližně dva až tři dny. Mléko s dlouhou trvanlivostí, které se ani neukládá ve chlazeném regále v supermarketu, má velmi dlouhou trvanlivost a lze jej skladovat přibližně osm týdnů při pokojové teplotě. Otevřená balení by měla být skladována v chladničce a tam vydrží zhruba dva až tři dny.