Do lednice nepatří rajčata a okurky
Tato plodová zelenina do lednice opravdu nepatří. Kromě rajčat a okurek nesvědčí chlad ani lilkům, cuketám nebo paprikám. Nízká teplota je totiž připraví o jejich charakteristickou chuť, navíc jsou jako by moučnaté a vlastně nejsou vůbec dobré. Smiřte se s tím, že plodová zelenina nevydrží příliš dlouho, je určena k rychlé spotřebě. Nejdéle vám vydrží při ve spíži při teplotě mezi 12–20 °C.
Česnek a cibule do lednice nedávejte
Další zelenina, kterou mnozí z nás automaticky dávají do lednice. Tam jí nesvědčí ani tak chlad, jako spíše vlhkost. Cibulová zelenina je náchylná na chytání plísně a lednička je bohužel z tohoto pohledu asi nejhorší místo pro uložení. Dalším mínusem je fakt, že cibule a česnek ztrácí v lednici svoji štiplavou chuť a jako by „zgumovatí“. Skladujte je ideálně ve spíži na suchém a větraném místě.
V lednici neuchovávejte ani brambory
Jsou na tom podobně jako česnek a cibule. Potřebují chlad, ale ne vlhko. Ideální je skladovat je ve sklepě nebo ve spíži. Tam je nechte v papírovém sáčku, aby nezačaly klíčit. Pozor na jejich skladování venku na balkoně. Brambory nesmí zmrznout, jinak budou mít nepříjemnou sladkou chuť.
Banány v lednici? Velká chyba!
Další druh ovoce, který se vyplatí kupovat raději častěji a v menším množství. V chladu totiž banány rychleji hnědnou a moučnatí a jsou pak dobré leda tak na pečení banánového chlebíku. Nechte je raději na míse s ovocem někde v kuchyni na lince.