Z myčky je potřeba během čištění odstranit různé zbytky jídla, mastnotu a další nečistoty, které uvíznou většinou ve filtru, ale také v tryskách nebo na mycích ramenech. Pokud máte doma tvrdou vodu, je potřeba čistit myčku také od usazeného vodního kamene.
Jaké nejčastější chyby děláme, pokud jde o údržbu a provoz myčky?
1. Nečistíme filtr tak často, jak je potřeba
Tuhle důležitou část má každá myčka. Ve filtru se zachytávají všechny zbytky potravin a další větší nečistoty, které se nerozpustí ve vodě. Řada lidí ale buď na filtr zapomíná nebo jej čistí ne tak často, jak je potřeba. Jak by to mělo být správně? Záleží to na frekvenci mytí nádobí, ale průměrně se doporučuje vyčistit jej minimálně jednou za dva týdny.
Je to jednoduché. Jenom jej vyjměte z myčky a opláchněte vodou. Pokud je zanesen mastnotou, použijte saponát na nádobí, případně dočistěte malým kartáčkem (skvěle funguje starý zubní kartáček). Potom filtr zase vraťte na místo. Myčka se nikdy nesmí zapínat bez filtru!