Bílkoviny jako základní stavební kámen
Jídelníček lidí, kteří si nedokážou udržet váhu, je často vystavěný hlavně na sacharidech. Sharon Stone si je vědoma důležitosti bílkovin ve stravě, pravidelně proto na talíř zařazuje libové steaky, ryby a drůbeží maso. Ráda si dopřeje i vejce, baví ji, že je lze konzumovat na mnoho různých způsobů. Bílkoviny jsou důležitým zdrojem energie, pomáhají proti hladu a jsou nutné pro udržení svalové hmoty.
Když sacharidy, tak s nízkým glykemickým indexem
Těstoviny, knedlíky nebo pizza vám možná chutnají, jsou ale dost kalorické, navíc mají vysoký glykemický index, dokážou tedy rozkolísat krevní cukr a tím i vaši energii a pocit hladu. Atraktivní herečka vsází na přílohy s nízkým glykemickým indexem, jako je čočka nebo quinoa. Takové potraviny pomáhají i v boji s cukrovkou, ale chrání i před vysokým tlakem a cholesterolem.
Místo příloh volí Sharon Stone dušenou zeleninu
Místo kalorických sacharidových příloh si ke kvalitnímu masu dopřává zeleninu. Nejraději jen krátce dušenou, ta si zachovává nejvíce živin. Zelenina je bohatá na vitamíny a minerály, ale i na vlákninu nezbytnou pro zdravé trávení. Díky ní také zasytí, i když má zpravidla celkem nízkou kalorickou hodnotu. Zeleninu ráda konzumuje také syrovou, rozhodně ji ale nezabije nějakou kupovanou zálivkou plnou éček. Na dochucení jí stačí olivový olej nebo balzamikový ocet.