Koncem zimy a v prvních jarních měsících jsou pro organismus nejvhodnější lehké sýry na bázi tvarohu.
* Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení a dobře se hodí jako součást detoxikačních kúr a redukčních diet, do nichž se právě v tomto období rádi pouštíme.
* Čerstvé sýry dodávají tělu důležité živiny a zároveň nejsou tak zatěžující jako těžší tvrdé sýry (na nichž jsme si pochutnávali v zimě). K výrobě čerstvého sýra postačí 4–5 litrů mléka, zatímco na stejné množství tvrdého sýra to může být až 12 litrů.
* Čerstvé sýry se ideálně kombinují s čerstvými bylinkami, které tělu dodávají potřebné vitaminy, popřípadě s česnekem, který detoxikuje, snižuje krevní tlak a chrání před infekčními nemocemi. Nechce-li se vám vyrábět si doma vlastní pomazánku, můžete využít novinku na trhu – čerstvý sýr Lučina Česnek a bylinky (100% přírodní bez jakýchkoli konzervantů či stabilizátorů).
Foto: Depositphotos (1)