Čas salátů a grilovaných mas si nezbytně žádá také originální dresinky a omáčky. Máme pro vás čtyři tipy – příprava je jednoduchá, cena surovin nízká, nadšení strávníků velké!
1. Bazalková omáčka
Důkladně smícháme 4 lžíce majonézy Hellmann’s, 2 lžíce jemně nasekané bazalky, 1 lžíci strouhaného parmazánu a 1 prolisovaný česnek.
K čemu nejlépe chutná: K rajčatům, k pizze, ke grilovaným masům, k parmské šunce
2. Pažitkovo-křenový dresink
Důkladně smícháme 2 lžíce křenové smetany (nebo strouhaného křenu), 3 lžíce tatarky Hellmann’s, šťávu z jednoho a půl citronu, špetku cukru, hrst najemno nasekané pažitky.
K čemu nejlépe chutná: K šunce, ke grilovaným párkům, k tvrdému sýru
3. Tymiánová omáčka s česnekem
Důkladně smícháme 2 lžíce kečupu, 4 lžíce majonézy Hellmann’s, 1 prolisovaný stroužek česneku, nasekané lístky z 1 snítky tymiánu.
K čemu nejlépe chutná: K rybě, ke grilovanému kuřeti, ke křupavému pečivu, k syrové zelenině
4. Petrželový dip s nivou
Důkladně smícháme 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann’s, 80 g najemno nastrouhané nivy, hrst sekané petrželové natě.K čemu nejlépe chutná:K červeným masům (například k roastbeefu), k syrové zelenině
Foto: Helmann’s (4)