Soutěže o nejlepší valašský recept se lze zúčastnit i s návodem na pokrm, který původem valašský není – musí však být z jehněčího, což je téma letošního (už třetího) ročníku.
Soutěž pořádá Resort Valachy ve Velkých Karlovicích a vyhrát můžete velmi atraktivní ceny. A pozor: není nutné, aby šlo o hlavní jídlo, šanci na úspěch mají i jehněčí předkrmy, polévky apod. Hlavně je zašlete nejpozději do 15. června na e-mail [email protected]. Vítězný recept obohatí nabídku zážitkové restaurace Vyhlídka Spa hotelu Lanterna. Navíc bude veřejnosti představen při Karlovském gastrofestivalu, jehož 5. ročník se uskuteční 4. až 6. října. Více na www.lanterna.cz a www.valachy.cz
CO MŮŽETE VYHRÁT?
1. cena: relaxační neděle pro 2 osoby ve Spa hotelu Lanterna s degustační večeří v restauraci Vyhlídka + domácí pekárna chleba ETA Delicca v hodnotě 3000 Kč
2. cena: relaxační neděle pro 1 osobu + kuchyňský robot ETA Choppic v hodnotě 1200 Kč
3. cena: degustační večeře v restauraci Vyhlídka pro 2 osoby + ruční šlehač se stojanem ETA Fresco v hodnotě 1000 Kč
PRO INSPIRACI
Abyste se naladili na správnou notu, vyzkoušejte recept z kuchyně Spa hotelu Lanterna Velké Karlovice.
Jehněčí kotletky v bylinkové krustě
Na 4 porce potřebujeme: 600 g jehněčích kotlet v celku (hřebínek), petrželová nať, strouhanka, dijonská hořčice, kedluben, anglická slanina, ocet, pepř, sůl
Celý jehněčí hřebínek osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Poté potřeme shora dijonskou hořčicí a obalíme v bylinkové krustě (najemno nakrájená petrželová nať, strouhanka, trocha olivového oleje). Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 10 minut. Kedlubnu zbavíme slupky a nastrouháme na hrubém struhadle. Orestujeme nakrájenou slaninu na pánvi, vložíme nastrouhanou kedlubnu (můžeme přidat i najemno nakrájené kedlubnové lístky). Krátce orestujeme, dle chuti osolíme, přidáme ocet. Kedlubnové zelí servírujeme na talíř, na zelí položíme rozkrájené kotletky. Vhodnou přílohou jsou karlovarský knedlík, pečené brambory nebo chléb.
Foto: www.lanterna.cz (1)