Králičí maso je dietní, jemné a lahodné. Škoda že se při jeho přípravě většinou omezujeme jen na pár tradičních receptů. Možností je víc, vyzkoušejte něco nového!
Pro 4 osoby potřebujeme:
8 předních králičích nohou nebo 4 stehna, 3 středně velké cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce dijonské hořčice, 5 větviček tymiánu, 80 ml olivového oleje, 800 ml kuřecího vývaru, 10 ml suchého bílého vína, 800 g zeleného hrášku (čerstvého či mraženého), mletý pepř, sůl
Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Vmícháme pepř, hořčici a otrhané lístky ze 3 větviček tymiánu. Směsí potřeme maso a pod fólií ho necháme v lednici 4 hodiny odpočívat.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a marinované maso v něm zprudka ze všech stran opečeme. Když je pěkně červené, vyjmeme ho, do výpeku vložíme cibuli a krátce orestujeme. Pak do pánve vrátíme maso, přidáme zbylý tymián a podlijeme vývarem. Zmírníme příkon tepla a pod poklicí dusíme asi 75 minut. K měkkému masu přidáme hrášek, zalijeme vínem, zesílíme příkon tepla a bez poklice vše vaříme asi 10 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem.