Kdo by neměl rád šťavnaté kuřátko. Připravit ho můžete na milion způsobů a vždy si na něm pochutnáte. I když se jedná o běžné jídlo, pečené kuře má stále punc slavnostnosti a příslib skvělé hostiny. Zkuste kuřecí stehýnka zapéct s ovčím sýrem, podlít bílým vínem a nechat se omálit skvělou chutí!
Pro 4 osoby budete potřebovat:
• 600 g brambor • 3 cibule • 150 g černých oliv • 3 lžíce olivového oleje • sůl • pepř • 200 g ovčího sýra • 1 svazek oregana • 2 lžíce citronové šťávy • 4 horní kuřecí stehna • 250 g cherry rajčátek • 150 ml vývaru • 150 ml bílého vína
Postup:
1. Předehřejte troubu na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C). Brambory omyjte, podélně rozkrojte a nakrájejte na měsíčky. Cibule oloupejte a nakrájejte na klínky a promíchejte s olivami, olejem, solí a pepřem. Vsypejte je na vymazaný plech a pečte 20 minut.
2. Ovčí sýr rozdrobte. Oregano omyjte, osušte a lístečky otrhejte. Promíchejte je s citronovou šťávou a s rozmačkaným ovčím sýrem. Směs ochuťte solí a pepřem.
3. Stehýnka omyjte, osušte, okořeňte a nakrojte, aby vznikla kapsa. Nakrojená stehýnka naplňte sýrovou náplní a vyrovnejte je do pekáčku. Přidejte omytá rajčátka a stehýnka, vše podlijte vínem a vývarem a pečte 30 minut, dokud stehna nezezlátnou. Podávejte s pečenými bramborami.
Příprava: 125 minut
Na osobu: cca 670 kcal; 2800 kJ