Chcete zazářit v kuchyni? Zkuste cibulačku s krevetami nebo pěnu z kozího sýra
Pokud chcete být před návštěvou za hvězdu, zkuste tyto recepty od Zdeňka Pohlreicha. Vypadají dobře, nestojí moc a ještě skvěle chutnají - spokojenost zaručena.
Známý "šéf" Zdeněk Pohlreich inspiruje stovky lidí, kteří chtějí vařit chutně, rychle a zároveň jednoduše. Nyní se vrácí na obrazovky s pořadem, jehož cílem je vysvětlit začátečníkům, jak připravit celé menu na vysoké kulinářské úrovni. Pro Svět ženy prozradil 2 recepty, na které nedá na podzim dopustit. Zkusíte je?
BÍLÁ CIBULOVÁ POLÉVKA S KREVETAMI
Budete potřebovat: 3 větší cibule, krevety, 2 brambory, smetanu, zeleninový vývar, citrónovou šťávu, olivový olej, petrželku, sůl a pepř, na marinádu: olivový olej, balzamico, sójovou omáčku
Postup:
V hrnci rozehřejte olivový olej a vmíchejte cibuli nakrájenou na větší kousky. Zakryjte poklicí a chvíli poduste. Brambory oloupejte, pokrájejte a přidejte do hrnce spolu se solí a pepřem. Promíchejte. Krevety vyloupejte, osolte a opepřte . Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm slupky z krevet. Po chvíli přidejte i celé krevety a orestujte do růžova.
V misce si připravte marinádu - smíchejte olivový olej, balzamico a sójovou omáčku. Pak krevety vložte do marinády a zakápněte citrónovou šťávou. Do pánve od krevet vlijte zeleninový vývar, nechte spojit a pak přes cedník přilijte do hrnce s polévkou. Zakápněte smetanou a nechte ještě chvíli povařit. Potom rozmixujte, nandejte na talíř a ozdobte krevetami, nasekanou petrželkou a olivovým olejem.
PĚNA Z KOZÍHO SÝRA S RAKYTNÍKOVÝM SIRUPEM
Budete potřebovat: kozí sýr, smetanu, 2 plátky želatiny, pomerančovou šťávu, med, citrónový tymián, na omáčku: rakytníkový sirup, badyán, šafrán, vanilkový lusk
Postup:
Kozí sýr vložte do vodní lázně a nechte rozpustit. Ochuťte pomerančovou šťávou, citrónovým tymiánem a medem. Na závěr vmíchejte želatinu, kterou jste nechali namočit v misce. Misku nechte chvíli zchladit na ledu a pak smíchejte s vyšlehanou smetanou.
Přelijte do malých misek, vložte do lednice a nechte na několik hodin ztuhnout.
Mezitím si připravte omáčku: do hrnce vlijte rakytníkový sirup, přisypejte mletý badyán, šafrán a pár zrníček vanilky.
Misku s vychladlou pěnou na chvíli ponořte do horké vody, aby šla lépe vyklopit. Přelijte rakytníkovou omáčkou a ozdobte badyánem.
Foto: Prima