pro 4 osoby:
4 lžíce olivového oleje, 1 lilek, nakrájený na 1cm plátky, quinoové vločky na obalení(nemusejí být), 2 drcené stroužky česneku, mořská sůla čerstvě drcený pepř, 4 dýňové nebo celozrnné bulky, 130 g bazalkového pesta, 250 g na plátky nakrájených třešňových rajčátek, 125 gnatrhané mozzarelly, 1 malá cuketa, nakrájená podélně na nudličky, ½ hrnku bazalkových lístků
- Ve velké pánvi rozehřejte oleja opékejte na něm plátky lilku do červena, nejdřív asi 4 minuty z jedné a pak i z druhé strany. (Můžete je před smažením lehce obalit v quinoových vločkách, jako jsme to udělali my, ale není to nutné.)
- Pak nechte okapat na papírových utěrkách. Ještě teplé osolte, opepřete a promíchejte s česnekem.Housky prokrojte a obě půlky opečte, spodní půlku potřete vždy pestem. Na ni dejte jednu vrstvu lilku, pak navršte rajčata a zopakujte, abyste měli 2 vrstvy.
- Navrch dejte mozzarellu, nudličky cukety, lístky bazalky a zbylá rajčata. Osolte, opepřete. Přikloptehorní půlkou a podávejte.