Nahlédněte pod pokličku kuchyně severní Afriky
Lákají vás chutě severní Afriky? Chcete proniknout do tajů sladkých i pikantních specialit Tuniska, Alžírska a Maroka? Pak si nenechte ujít nový pravidelný kurz Arabská kuchyně severní Afriky v pražské škole vaření Chefparade.
Unikátní spojení chutí
Nejzajímavější kuchyně se často nacházejí na místech, kde se prolnulo více kultur. Kuchyně Maghrebu, tedy francouzsky mluvících států na severu Afriky, v sobě spojuje francouzský kulinářský um a tradiční arabské vůně i přísady. Na kurzu se naučíte nejen to, které to jsou a jak je používat, ale také, kde je v Praze seženete. Připravíte si pravý arabský kuskus, pikantní a přitom lehounkou polévku, salát z pečených paprik nebo křehké cukroví s mandlovou náplní, provoněné okvětními plátky růží.
Co se bude vařit:
- Chorba, pikantní polévka
- Grilovaný salát mechwia z pečených paprik
- Kuskus s kuřecím masem v kořeněné omáčce
- Taštičky brik s bramborovo-tuňákovou náplní
- Cukroví kaak warka s mandlovou náplní a růžovou vodou
- Silný čaj touareg s piniovými oříšky a mátou
Jako bonus se dozvíte něco o tradičním stolování a budete si moci prohlédnout tuniskou keramiku a porcelán. I u tohoto kurzu Chefparade platí, že co si uvaříte, to si také sníte! Kurz vaření Arabská kuchyně severní Afriky se bude se konat vždy minimálně jednou měsíčně, stojí 2590 Kč a trvá 3,5 – 4 hodiny. Aktuální termíny najdete ZDE.