Pikantní losos s harissou a kuskusem s křupavými mandlemi
Večeře bude do půlhodinky! Skvělé jídlo zvládnete velmi rychle a snadno. Přesvědčte se!
pro 2 osoby: 2 lososové filety bez kůže a kostí (po 150–200 g), nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z 1 pomeranče, 1 lžíce olivového oleje, 1–2 lžíce červené chilli pasty harissa (záleží na tom, jak moc pálivý pokrm chcete mít), 100 g kuskusu, sůl, ¼ okurky nakrájené na kostičky, 1 malá červená cibule nakrájená nadrobno, hrst nasekané hladkolisté petrželky nebo lžíce mátových lístků, 1 lžíce mandlových plátků nasucho opražených na pánvi
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Lososa rozložte do mělkého pekáčku.
2. Smíchejte pomerančovou šťávu s olejem a harissou a směsí potřete filety. Vložte pekáček do trouby a pečte 10–12 minut (podle velikosti a výšky filetu). Losos musí být propečený, ale ne vysušený!
3. Kuskus vsypte do mísy, osolte, opepřete a promíchejte s pomerančovou kůrou. Zalijte horkou vodou (podle návodu na obalu), zakryjte a nechte 5 minut bobtnat.
Svět ženy přeje dobrou chuť!