INGREDIENCE
Na 12 kousků:
- 180 g vařených sladkých brambor
- 410 g měkkého másla
- 445 g třtinového cukru
- 3 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 g hl. mouky
- 1 lžíce skořice
- 1 a ½ lžičky kypřicího prášku
- ½ lžičky muškátového oříšku
- hrušky
- 100 g sultánek
- 75 g mandlových lupínků
- 200 g moučkového cukru
- 250 g krémového sýra
- 175 ml karamelové omáčky
POSTUP
- Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory oloupejte a prolisujte. Umíchejte krém z 210 g másla a 270 g třtinového cukru. Vmíchejte vejce, bramborovou kaši a vanilkový extrakt. Smíchejte mouku se skořicí, kypřicím práškem a muškátovým oříškem, vše prosejte na vaječný krém a promíchejte. Oloupejte hrušku a nastrouhejte ji. Přidejte sultánky a mandle a opět promíchejte. Hmotu rozdělte na tři porce. Postupně je pečte 40 minut.
- Rozpusťte 175 g třtinového cukru ve 3 lžících vroucí vody. 200 g másla vyšlehejte do pěny. Vmíchejte rozpuštěný třtinový a moučkový cukr. Vmíchejte sýr.
- Korpusy a krém navrstvěte na sebe a skončete krémem.
- Dort ozdobte karamelovou omáčkou a hruškami.
Příprava: 2 a ½ hodiny