Recept: Salsa z paprik báječná k masu i brambůrkům
Než začnete grilovat, připravte si salsu z paprik, která vašemu steaku nebo obyčejným lupínkům dodá skvělý šmrnc.
Doba přípravy:asi 30 minut
Přísady:
200 g cibule2 chilli papričky
1 polévková lžíce oleje
600 g žlutých paprik (očištěných a pokrájených na malé kousky)
1 kg rajčat (očištěných a pokrájených na malé kousky)
50 ml jablečného octa
1 balíček Kyseliny citronové Dr.Oetker
1 zarovnaná kávová lžička soli
½ kávové lžičky mletého pepře
1 balíček Gelfixu Extra 2 : 1 Dr.Oetker
250 g cukru
Příprava:
1. Na přípravu salsy cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Chilli papričky očistěte a nakrájejte na drobné kousky. Ve větším hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli a osmahněte ji do zlatova. Postupně přidejte papriku, kterou krátce osmahněte, rajčata, chilli papričky, ocet, kyselinu citronovou, sůl a pepř a asi 3 minuty poduste.
2. Obsah balíčku Gelfix smíchejte s cukrem, přidejte do směsi a za stálého míchání asi 8 minut důkladně povařte.
3. Případnou pěnu odeberte a plňte do připravených sklenic až po okraj. Uzavřete pečlivě víčkem, sklenice obraťte dnem vzhůru a asi 5 minut nechte stát na víčku.
Upozornění: Při manipulaci s chilli papričkami doporučujeme použít gumové rukavice.