Díky triku se sáčkem dokážete vytvořit nejdokonalejší vaječnou omeletu. Je to směšně jednoduché
Omelety se obvykle připravují na pánvi, alespoň tak nás to učily maminky. Omyl. Vyzkoušejte trik se sáčkem a pochutnáte si na omeletě, kterou si zamiluje celá vaše rodina.
Šťavnatá lahodná a nadýchaná vaječná omeleta k snídani je jedna z nejoblíbenějších snídaní po celém světě. Obvykle se připravuje na pánvi, ale to vyžaduje určitou zručnost. Slepující se vaječná hmota se totiž musí během smažení jednou přeložit, aby získala svůj charakteristický oválný tvar. Mnohem snazší (a určitě lahodnější) je připravit omeletu v uzavíratelném sáčku, ve kterém dáváme například maso do mrazáku.
Je to banálně jednoduché
Kuchařka Lisa Brooksová ukazuje, jak tento trik funguje. Nejprve se rozšlehaná vejce a přelije se do uzaviratelného sáčku. Brooks vloží prázdný sáček do velkého šálku, aby bylo jisté, že se nic nevysype a sáček bude mít pevnou oporu, když ho budete plnit přísadami. Po vejcích se přidají požadované ingredience na omeletu. Kuchařka Lisa se rozhodne pro strouhaný sýr, žampiony, slaninu, rajčata a baby špenát. Můžete si samozřejmě vybrat svoje oblíbené druhy zeleniny, uzeniny nebo sýry.
Nyní stačí už jen z naplněného vaku vytlačit vzduch a sáček následně uzavřít. Poté se na sedm minut vloží sáček do hrnce s vroucí vodou – a lahodná omeleta je hotová.
Mimochodem, tento typ přípravy v mrazicím sáčku je ideální pro rodinný brunch nebo snídani s přáteli. Protože takto můžete jednotlivé ingredience lépe obměňovat (nejlépe si sáčky označit, abyste po uvaření věděli, komu která omeleta patří!) a zároveň budete omeletu podávat ve stejný čas všem a teplou!