Máte pocit, že nestíháte? Nebojte, nenecháme vás v tom! Než se ozve: "hody, hody, doprovody", budete mít nezdobeno i upečeno, to vám můžeme slíbit. Potěšíme vás hrnkovým receptem na beránka, kterého upečete bez jakéhokoli vážení. Čas přípravy je omezen na minimum i tím, že nebudete šlehat bílky, jako tomu je u většiny receptů.
Beránek, který je hned hotový
Budete potřebovat:
1/2 hrnku oleje
1 hrnek krupicového cukru
2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíci citronové kůry
1 lžíci rumu
1 balíček prášku do pečiva
2 vajíčka
Postup:
Smíchejte mouku, cukr, citronovou kůru a prášek do pečiva. Poté přidejte vejce, které jste rozkvrdlaly v mléce. Nakonec ještě olej a rum a těsto míchejte do hladka. Následně ho nalijte do vymazané formy a dejte péct na 45 minut do trouby při teplotě 185 stupňů.
Mezitím, co se beránek bude péct v troubě, si můžete odpočinout u výroby dekorací. Netrvají extrémně dlouho, ale ani na ně nepotřebujete nic, co by se nemělo nacházet u vás doma, popřípadě se nedalo nahradit.