Zapněte digestoř, otevřete okna a zavřete ústa
Abyste zabránila silnému dráždění očí, vyzkoušejte jednoduchou metodu, která spočívá v zapnutí odsávání na digestoři a otevření všech oken v kuchyni. Výpary z cibule budou mít kudy unikat a jejich menší množství bude oči méně dráždit. Pomoci může i to, když během krájení cibule budete mít zavřená ústa, aby se k vám jimi nedostávaly další sirné plyny.
Naostřete nůž a namočte prkénko do octa
Platí, že čím ostřejší nůž budete při krájení cibule používat, tím rychleji vám to půjde, takže budete plakat méně. Navíc je dobré pohlídat také to, aby se vám cibule během krájení co nejméně rozpadala, než se vám povede ji nakrájet do samotných kostiček. Čím méně bude narušena struktura cibule, tím méně dráždivých látek se do vzduchu uvolní. Dalším dobrým způsobem, jak zmírníte pálení očí, je namočit prkénko a nůž do octa. Ocet uvolňované slzotvorné enzymy účinně neutralizuje.