Hamburgery
Grilování hamburgerů můžeme vidět v řadě amerických filmů, a tak nás ani nenapadne, že to není nejvhodnější způsob jejich přípravy. Hamburgery je totiž nejlepší připravovat na kvalitní litinové pánvi. Důvod? Při grilování z nich odkapává tuk a šťáva, z grilu nebudou zkrátka chutnat tak dobře. Bryan Voltaggio, majitel americké steakové restaurace říká: „Můj bratr Michael a já jsme zařadili hamburgery na naše restaurační menu, ale neděláme je na grilu, a to ani doma. Místo toho používáme litinovou desku či pánev se silným dnem. Maso se rovnoměrně osmahne a vy budete mít vždy dokonale šťavnatý hamburger.“
S jeho názorem se ztotožňuje i newyorský šéfkuchař Gray Brooks, který doporučuje: „Negrilujte burgery. V ohni skončí příliš mnoho lahodného hovězího tuku. Když jsou hamburgery rozpálené na plochém povrchu nebo na litinové pánvi, tento tuk se roztaví a pomůže vytvořit opravdu pěknou krustu. Pokud chcete vařit hamburgery na grilu, položte na gril litinový rošt. Můžete je také grilovat spolu s cibulí, to je skvělý způsob, jak hamburger provonět kouřovým aroma.“