Ne vždy ale máme po ruce čerstvé maso. Jak na grilování nejlépe připravit to mražené?
Doporučuji nechat ho rozmrznout v lednici, a to minimálně 24 hodin před marinováním. Považuji to za nejšetrnější způsob rozmražení. Následně je nutné maso odblanit, případně naporcovat, ale to už je naprosto běžný postup.
Co je podstatou opravdu dobré marinády?
Důležité je použít takové suroviny, které se hodí k určitému druhu masa a chuťově s ním ladí. Mou oblíbenou marinádou je ta, kterou si připravuji sám z čerstvých bylinek, kapky olivového oleje a čerstvě umletého pepře. Maso v ní nechávám marinovat přes noc. U čerstvého masa ale mnohdy úplně stačí podpořit chuť jen solí, pepřem a správným kořením.
Každé maso potřebuje „svůj čas“. Jaká je ideální doba na grilování hovězího, vepřového a drůbeže?
Kvalitní hovězí se peče zprudka jen pár minut z každé strany a může být rare. Vepřové by se mělo grilovat tak, aby zůstalo šťavnaté a uvnitř lehce narůžovělé. Kuřecí se peče nejdéle, což ale neznamená, že kuřecí prso budeme na grilu „trápit“ hodinu. Mělo by zůstat šťavnaté, nikoli syrové.