2. Příliš mnoho koření
Další častou chybou, kterou lidi dle Matta Horna dělají, je to, že použijí příliš mnoho koření. „Jedním z klíčových prvků barbecue, grilování a vaření na ohni je získání kouřového aroma,“ říká šéfkuchař. Pokud dochucujete steaky, kuřecí maso a hamburgery kořením s příliš mnoha chutěmi, může to být na škodu, protože maso pak ztratí své charakteristické kouřové aroma. A jak tedy správně okořenit maso? Matt Horn používá jednoduchou metodu, jejímž základem je pouze sůl a pepř. Někdy přidává i aromatický česnek a cibuli, ale nic víc, chce, aby vynikla chuť masa.
3. Málo rozpálený gril
Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, je třeba nechat jej dostatečně rozpálit. Řada lidí dělá tu chybu, že už se nemůže dočkat, až sní svojí grilovanou dobrotu, a tak ignoruje fakt, že gril ještě není dostatečně rozpálený. A jak tedy poznáte, že už můžete začít na gril pokládat suroviny? „Musíte nechat uhlíky úplně zahřát až do okamžiku, kdy jsou úplně bílé. Pokud jsou černé, uhlí ještě potřebuje shořet,“ říká Matt Horn. Pokud nebudete dostatečně trpěliví, maso nebude hezky vonět, na to pravé kouřové aroma je třeba si počkat.