Co jste možná nevěděli o míchaným vejcích?
Jedná se o jednu z nejzdravějších snídaní vůbec, neboť jestliže se na začátku dne podává tučné jídlo, bude tělo po celý den rychleji trávit tuky.
Před 30 lety nutriční odborníci tvrdili, že vejce zvyšují cholesterol v krvi, což vede ke zvýšenému riziku kardiovaskulárních onemocnění. Nyní víme, že tomu tak není.
Často slýcháváme, že žlutější žloutek je zdravější. Není tomu tak! Žloutek tmavší má stejnou výživovou hodnotu jako žloutek světlejší.
Vitamin D je důležitý pro naši imunitu. Vejce jej obsahuje a zároveň s ním i vápník, který pomáhá vitaminu D se vstřebat. Naše svaly zase ocení množství bílkovin. Dvě vejce obsahují stejné množství jako plátek kvalitního masa.
Víme to všichni, ale zamysleli jste se někdy nad tím, jestli existuje nějaká jiná potravina, které jde dělat na tisíc způsobů?