V teplých dnech účinky jamunu sílí
Jamun navíc bude stále známější. A s tím, jak bude přibývat teplých dní, bude sílit i jeho účinnost. Jak uvedla Prachi Shah, odbornice na klinickou výživu v rozhovoru pro HT Lifestyle: „Jamun v létě skvěle hydratuje, protože 84 % hmotnosti jamunu tvoří voda, která má chladivou vlastnost a chrání nás před dehydratací a úpalem, takže je to úžasné ovoce, které vám v létě dodá minerály, jako je fosfor, jód, hořčík a draslík, takže je to v létě dobrá svačina, jak se vypořádat se spalujícím horkem. Kvůli pocení máme tendenci ztrácet z těla velké množství vody a elektrolytů, takže pro obnovu elektrolytů jamun odvádí svou práci. Jamun je také nabitý vlákninou, která pomáhá předcházet chronickým onemocněním a pomáhá trávicímu systému. Vláknina v ovoci dodává pocit sytosti na delší dobu, což se příznivě projeví i při hubnutí. Je také vynikajícím zdrojem vitaminu C, který zanechá vaši pleť zářivou a rozjasněnou. Jamun se od pradávna používá pro své léčivé vlastnosti. Používá se k léčbě mnoha zdravotních potíží, jako je cukrovka, kožní problémy, astma, bolesti žaludku, nadýmání atd.“