Jezte jako Francouzka
Francouzky jídlo přímo milují a umí si ho vychutnat. Vybírají si to nejkvalitnější a také nejvýživnější. Základem jídelníčku jsou plnotučné sýry a jogurty, máslo, křupavá bageta, čerstvé ovoce a zelenina, malé porce masa – zejména rybího nebo kuřecího, červené víno a hořká čokoláda. Díky všem těmto pochoutkách vás nebude honit mlsná a budete mít dostatek energie. Jídlo jezte pomalu, dostatečně ho rozžvýkejte. “Organismus potřebuje asi 30 minut na to, aby zaznamenal, že už nemá hlad. To vše se děje prostřednictvím hormonů v tenkém střevě, které se aktivují a posílají signál do mozku, do hypothalamu, oblasti, která kromě jiného reguluje pocit sytosti,” vysvětluje fyziolog Gilles Mithieux. Jestliže tedy zhltnete svůj oběd během deseti minut, budete mít ještě následujících 20 minut pocit hladu. Naučte se připravovat pokrm z více chodů – od každého pak uzobnete jen tak trochu, a budete mít z jídla i větší požitek.