Jaro je období plné chutí, přičemž tou nejvýraznější je chuť experimentovat. Co třeba při vaření v kuchyni? Pusťte se do toho! Okuste nové suroviny, nové recepty či nové způsoby úpravy pokrmů.
Také dáváte přednost obědu nebo večeři v klidu domova před restaurací či fast-foodem? Není divu. Tento trend domácího stravování je totiž v českých rodinách čím dál populárnější. A při vlastní přípravě pokrmů se rozhodně hodí pomocníci, na něž je spolehnutí. Právě to splňují produkty značky Berndes, která již po více než 90 let kombinuje německou kvalitu a unikátní materiály s elegantním provedením.
Nyní lze vybrané výrobky této značky výhodně zakoupit v prodejnách Albert. V rámci probíhající věrnostní kampaně mohou zákazníci daného řetězce využít nasbíraných bodů za své nákupy a uplatnit slevu až 97 % na jimi vybraný kus nádobí. Zvolit mohou ze dvou litinových hrnců a pestré nabídky keramických zapékacích misek. Celou sadu pak doplňuje stěrka spolu s vařečkou. Albert dlouhodobě věnuje svou pozornost nejen výběrovému sortimentu potravin, ale též kvalitě pojící se s jejich přípravou.
Hrnce Berndes jsou vyráběny z litiny, díky jejímž vlastnostem mohou být používány na všech typech sporáků včetně indukčních varných desek. Stejně tak je lze využít i pro pečení v troubě. Jsou tudíž věrným pomocníkem na dlouhá léta. Pokličky hrnců jsou navrženy tak, aby jejich speciální důlky rovnoměrně navracely vysráženou vlhkost zpět do pokrmu a docházelo k permanentnímu mírnému samopodlévání. Na litinové nádobí této značky se vztahuje celoživotní záruka na výrobní vady.
Keramické misky několika barev jsou vhodné jak pro marinování, pečení či opékání, tak
k servírování. Jejich všestrannost však tímto výčtem nekončí. Lze je uchovávat v mrazáku, mýt v myčce nebo je používat při úpravě pokrmů v mikrovlnné či klasické troubě.
Díky kvalitě a výjimečnosti produktů Berndes se vaření stává potěšením. Nevěříte? Popusťte uzdu své kulinářské fantazii a inspirujte se třeba receptem na kuřátka se špenátovou nádivkou.
Kuřátka se špenátovou nádivkou
Ingredience na nádivku:
- 1 kg špenátových listů, opraných
- 50 g parmazánu, nastrouhaného
- 100 g strouhanky
- 1 bílek
- máslo na vytření alobalu
Ingredience na kuřátka:
- 4 baby kuřátka
- 4 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 svazek petrželky, nasekané
- 1 svazek tymiánu
- 1 svazek šalvěje
- 1 citron, nakrájený na kolečka
- 3 lžíce olivového oleje
- 200 g másla, pokojové teploty
Troubu předehřejte na 220 °C. Špenát vhoďte na 1 minutu do vařící vody, pak ho sceďte
a co nejvíce vody z něj vymačkejte. Nasekejte ho najemno. V míse smíchejte špenát, parmazán, strouhanku a spojte bílkem, osolte a opepřete. Udělejte 2 válečky, zabalte je do alobalu vytřeného máslem a nechte odpočívat.
Kuřátka důkladně osolte a opepřete a „vmasírujte“ rozdrcený česnek. Následně do nich vložte bylinky a citron. Přendejte do velkého pekáče nebo hlubokého plechu, případnými zbytky bylinek můžete kuřátka posypat. Poté je zakápněte olivovým olejem a rozdělte na ně nakrájené máslo. Přikryjte alobalem, nepatrně otevřeným, aby dovnitř mohl vzduch, a dejte do trouby. Po 15 minutách snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut. Sundejte fólii a pečte ještě 15 minut dozlatova. Mezitím přendejte připravenou nádivku do zvláštního pekáčku a přidejte ji na posledních 30 minut pečení do trouby ke kuřátkům. Hotovo! S jakou přílohou si na téhle lahodě pochutnáte nejvíce? Zkuste třeba vařené brambory. Dobrou chuť.