Chutné recepty s chřestem
Nevíte, jak chřest zpracovat a zakomponovat do své kuchyně? Poradíme vám několik jednoduchých receptů, které potěší nejen vás, ale i vaše chuťové buňky.
Chřestová polévka s medvědím česnekem
Nejen, že je sezóna chřestu, ale také medvědího česneku. V tomto receptu tedy spojíme dvě tyto skvělé ingredience, které jsou nejen chutné, ale také plné vitamínů.
Budete potřebovat:
- Bílý chřest (500 g)
- 1 svazek čerstvého medvědího česneku
- 1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- Máslo
- Sůl/pepř
- Citronovou šťávu
Chřest zbavte stonků a oloupejte. Medvědí česnek omyjte a nakrájejte nahrubo Odkrájejte špičky chřestu, poté je vařte ve vroucím vývaru asi 5 minut. Následně je vyjměte děrovanou lžící a odložte stranou. Do vývaru přidejte na kousky nakrájené stonky chřestu a vařte je asi 10 minut, dokud nejsou měkké. V polovině vaření přidejte medvědí česnek. Při závěrečném vaření přidejte smetanu. Poté odstavte z ohně a rozmixujte hladkým tyčovým mixérem. Do polévky vmíchejte tence nakrájené máslo, osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Podávejte s chřestovými špičkami. A pokud chcete polévku ještě více vytunit, přidejte nahoru krutony.