Ovesné vločky jsou znovu ve hře! Tato horká čokoláda je ideální pro chladné podzimní dny a je k její výrobě využijte i oblíbené ovesné vločky. Zasytí vás i zahřeje!
Co budete potřebovat?
Pro 4 šálky:
- 8 měkkých datlí (např. Medjol)
- 60 g hořké čokolády
- 600 g ovesného nápoje (koupíte v supermarketech)
- 40 g ovesných vloček
- kakao
- šlehačku (podle chuti)
Postup
- Datle nakrájejte na kousky a nasekejte čokoládu. Do hrnce nalijte ovesný nápoj, přidejte datle, nasekanou čokoládu i ovesné vločky a přiveďte k varu. Na mírném ohni pak vařte přibližně 5 minut a pravidelně míchejte.
- Směs nalijte do mixéru, přidejte kakao a rozmixujte.
- Horkou čokoládu nalijte zpět do hrnce, ještě jednou prohřejte a rovnou podávejte, porce je pro čtyři šálky.
- Doporučujeme dozdobit šlehačkou a posypat kakaem či skořicí.