2. Úprava zevnějšku u stolu
Mastnější jídlo je schopné „sundat“ i tu nejkvalitnější superdržící rtěnku, takže může nastat chvíle, kdy si potřebujete opravit svůj make-up, abyste působili stále upraveně. Nikdy to však nedělejte přímo u stolu, nedělá to dobrý dojem. Od toho, abyste se během večeře upravili, jsou v restauracích toalety. To platí i u smrkání, rovněž se odeberte na toaletu. Také je často k vidění šťourání se párátkem v puse ve snaze vyndat zpropadený kousek jídla, který mezi zuby uvízl. I zde platí stejné pravidlo, nikdy tuto činnost neprovádíme před zraky ostatních hostů u stolu, ale odejdeme na toaletu a tam zbytky jídla vyjmeme.
3. Špatné držení skleničky od vína
Často lze také vidět, že lidé špatně drží skleničku od vína, je pro ně pohodlnější uchopit její hrdlo, ale to je z hlediska etikety opravdu velké faux pas. Ještě když si k tomu opřete loket o stůl, je dílo dokonáno. Namísto toho uchopte skleničku za stopku, působí to elegantnějším dojmem.