Vybrané druhy zeleniny
Lidé mají tendenci bezmyšlenkovitě dávat do ledničky snad veškerou zeleninu v domnění, že zůstane déle čerstvá. U některých druhů je však opak pravdou. Začněme s brambory, o těch se ví, že jim nejvíce svědčí tmavé chladné místo, tím však rozhodně není lednice. Tam je na ně až příliš chladno, a v důsledku toho dochází k rychlejší přeměně škrobu na cukr, což vede k příliš sladké chuti brambor. Brambory byste zásadně měli uchovávat v chladné tmavé komoře, ideálně zabalené v papírové sáčku. Další zeleninou, kterou lidé s oblibou dávají do lednice, je paprika. Ta však při skladování při takto nízké teplotě ztrácí svou křupavost. Rovněž lidé často uskladňují v lednici rajčata, to je ale velká chyba. Jenže chladný vzduch v lednici ničí jejich aroma i konzistenci, rajčata zde rychleji měknou a jsou pak „kašovitá“. Do ledničky rozhodně nepatří ani cibule. Ta totiž potřebuje cirkulaci vzduchu, aby zůstala čerstvá. Nejlepší je jí uchovávat v sáčku majícím otvory ve spíži. Důležité je, aby byla uskladněna daleko od brambor. To samé platí pro česnek, i ten by měl být uchováván při pokojové teplotě. Do ledničky nepatří ani okurky, pobyt v ní je činí vodnatými. Pokud je mermomocí chcete dát chladit, zabalte je do plastové fólie, abyste minimalizovali vlhkost. Do ledničky není nutné dávat ani nakládané okurky, zbytečně vám tam budou zabírat místo.