Štědrovečerní večeře doma, nebo v restauraci?
Vše má své pro i proti. Tradiční štědrovečerní večeře v domácím prostředí má jednoduše své osobité kouzlo. Štědrý večer v každé domácnosti vypadá trochu jinak. Některé rodiny dodržují tradice, jiné nikoliv. I štědrovečerní večeři si každý upravuje tak, jak mu nejvíce chutná. Na domácí pohodu, byt provoněný cukrovím, oheň v krbu a v pozadí krásně nazdobený stromeček spousta lidí nedá dopustit.
Je zde ale také druhá skupina lidí, která se všemu výše zmíněnému raději vyhýbá. Štědrovečerní večeři si rádi užijí v jiném prostředí, kde si zároveň vychutnají fakt, že veškerou přípravu a následný úklid za ně vyřeší někdo jiný. Zní to jako ideál, ovšem může se stát, že jídlo prostě a jednoduše nebude podle vašich představ. Jak již bylo zmíněno, vánoční pokrmy si každý tak trochu upravuje podle toho, jak mu nejvíce chutnají. Někdo preferuje řízky, jiný kapra. Některé rodiny do bramborového salátu přidávají jablko, jiné nikoliv. A tak se snadno může stát, že v restauraci dostanete jídlo, které jednoduše není to, co máte rádi. V některých rodinách se dokonce dědí vánoční recepty po několik generací. Specifickou chuť, na kterou jste od mala zvyklí, v restauracích vykouzlí jen těžko.