2. Vařením zeleniny se ochudíte o všechny živiny
Hodně lidí věří tomu, že pokud budou zeleninu dlouho vařit, ochudí se o živiny s řadou zdravotních benefitů. Je to nesmysl, na kterém mnohdy profitují firmy propagující syrovou (raw) stravu. Pozor si musíte dávat například u vitamínu C, například brokolice a špenát vařením ztratí až 50 % původního obsahu tothoto vitamínu. Stále však je nepravda, že byste vařením snížili obsah živin na nulu.
3. Je jedno, jaké víno použijete
Dopřáváte si večer skleničku dražšího kvalitního vína, ale do pokrmů používáte levné víno? Pak děláte chybu. Pokud použijete víno mizerné kvality, nemůžete očekávat, že váš pokrm bude chutnat skvěle. Při vaření se sice alkohol částečně odpaří, ale nepříjemná chuť zůstane. Není třeba samozřejmě kupovat pro účely vaření extra drahá vína, ale těm nejlevnějším byste se měli vyhnout. Také byste se při výběru vína měli zamyslet nad výslednou chutí, kterou chcete dosáhnout, opravdu není jedno, jaké víno zvolíte. Červená vína s nakyslou chutí se hodí ke zvěřině a dušenému hovězímu masu. Bílé suché víno dá vyniknout chuti ryb a mořských plodů. Polosladká vína použijte do dezertů a omáček k drůbežímu masu. Pokud rádi připravujete asijské pokrmy, pracujte s rýžovým vínem.