Příprava lososa v myčce na nádobí je hloupost
Bohužel podobných nebezpěčných „zlepšováků“ je plný internet. Další z nich radí, jak si připravit lososa v myčce na nádobí. Pokud se vám to zdá jako ultimátní hloupost, tak také je, přesto se najdou lidé, kteří na tento trik nedají dopustit. Lososa balí do alobalu a následně pouští klasický mycí cyklus, kdy lososa horká voda a pára postupně uvaří. Taková příprava večeře se vám však může vymstít a způsobit vám žaludeční problémy i otravu jídlem. V momentě, kdy teplota nedosáhne 145 oC, tak nejsou zabity škodlivé bakterie v rybách. Raději se tomuto způsobu přípravy vyhněte a vsaďte na klasiku.
Když nemůžete najít vývrtku na víno...
Pokud nemůžete najít vývrtku na víno, internet vás nenechá ve „štychu“. Nabídne vám spoustu zaručených návodů na to, jak lahodnou tekutinu z láhve dostat. Bohužel některé z nich jsou úplně stupidní. Nejnebezpečnější z nich je jednoznačně „převratný vynález“, kdy se lidé snaží víno otevřít pomocí foukacího hořáku. Ohřívají láhev vína těsně pod zátkou a jejich teorie je, že vzduch se pod ní rozšíří a vytlačí zátku ven. V praxi se ovšem stane naprosto jiná věc, která nikoho, kdo dával na fyzice a chemii pozor, moc nepřekvapí: láhev exploduje. Přesto se někteří nenechali odradit a vyzkoušeli i podobný postup, jen s plynovým hořákem na sporáku. „Překvapivě“ to mělo stejný výsledek. Pamatujte, že kombinace oheň, alkohol a sklo je vždycky špatná a rozhodně tyto hloupé návody doma nezkoušejte. Zkušení venkovní popíječi vína vědí, že existuje lepší způsob – otevřít víno botou. Stačí láhev vína postavit do boty a párkrát s ní bouchnout o zeď. Špunt vyleze a je hotovo. Doma pak můžete k otevření použít nůž či klíč a zátku vyšroubovat ven.