Mrkev pochází z jižní Asie, a na českých zahrádkách se velmi rychle zabydlela. Sice je považována za běžnou a obyčejnou kuchyňskou surovinu, ale není tak nudná, jak by se mohlo zdát. Je totiž velmi cenná pro náš organismus díky skvělým léčivým účinkům. Využít ji můžete v mnoha pokrmech, a to jak v čerstvé, tak i ve vařené podobě. My se dnes zaměříme na to, co se stane s vaším tělem, když budete pravidelně popíjet mrkvovou šťávu. O jejích benefitech si můžete přečíst například v knize Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy od Normana Walkera, průkopníka odšťavňování: „Karotková šťáva přispívá k normalizaci všech tělesných funkcí. Je nejlepším zdrojem vitamínu A, který může tělo rychle přijmout. Obsahuje také značné množství vitamínů B, C, D a K,“ Kromě těchto vitamínů, mrkev obsahuje také sodík, draslík, vápník, hořčík, železo, fosfor, síru a křemík. Vyniká také vysokým obsahem betakarotenu, velkým množstvím vlákniny, antioxidantů a vitamínu E.