Jak na překyselení organismu?
Základem pro zlepšení stavu překyseleného organismu je obnova acidobazické rovnováhy. Nejprve bude třeba upravit stravovací zvyklosti a pít dostatečné množství neperlivé vody, zelených a bylinných čajů nebo zeleninových šťáv. Na 15 kg své hmotnosti byste měli vypít asi tak 0,5 l vody. Do jídelníčku zařaďte zásadotvorné a neutrální potraviny. Pravidelně si dopřávejte dostatek lokální zeleniny a ovoce včetně citrusů. “Zásadní stabilizující faktor je zelenina – ta, i přes výjimky, je zásadotvorná. Měla by být pravidelnou součástí víceméně každého pokrmu – a to jak vařená, tak syrová.” dodala odbornice na výživu Miroslava Slavíková v Českém rozhlasu Sever.
Skvělými pomocníky jsou také zelený ječmen, chlorella, luštěniny, brambory, pohanka, sója, semínka, ořechy, olivový olej a celozrnné pečivo. Konzumaci bílého pečiva a produktů z bílé mouky snižte na maximum. Vyhýbejte se kyselinotvorným či kyselým potravinám, alkoholu, kofeinu, tučným mléčným výrobkům, jednoduchým cukrům a perlivým nápojům. Váš jídelníček by měl být především pestrý. A protože překyselení organismu nesouvisí pouze se stravovacími návyky, bude třeba omezit stres, kouření, více se hýbat a spát.
Zajímá vás, jaké prostředky vám s překyseleným organismem pomohou? Podívejte se do galerie pod článkem.
Chtěli byste vědět, v jakém stavu je vaše tělo a zdraví? Jste mladší nebo starší než ve skutečnosti? Napovědět může váš metabolický věk.