Recept: Pikantní tatarák podle italského šéfkuchaře
Tataráčky z různých druhů ryb jsou stále populárnější alternativou klasického hovězího tataráku. K vynikající chuti se přidávají četné bonusy pro naše zdraví, které konzumace čerstvých ryb nesporně přináší.
Šéfkuchař smíchovského Wine Food Marketu Gianfranco Iuorio doporučuje tatarák z tuňáka s pomeranči a hořčičnou omáčkou.
Počet porcí: 4
Ingredience na tatarák:
800 g tuňáka
30 g vlašských ořechů
kůra z jednoho pomeranče
čerstvá feferonka
olivový olej
sůl, pepř
Ingredience na dresink:
100 g olivového oleje50 ml dijonské celozrnné hořčice
30 ml medu
šťáva z jednoho pomeranče
Postup:
Syrového tuňáka pečlivě očistíme a nakrájíme ho na plátky široké 1–1,5 cm. Tyto plátky pak nasekáme na jemné kousíčky.
Vedle si velmi najemno nasekáme vlašské ořechy, pomerančovou kůru a feferonku (pozor na míru její pálivosti). Nepoužíváme mixér, vše sekáme ručně. Tuto směs pak přimícháme k tuňákovi. Dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.
Ingredience na dresink smícháme dohromady a rozmixujeme. Podáváme s tatarákem.