Samotná příprava je snadná
- Chřest oloupeme a zbavíme dřevnatých konců.
- Oloupané špíčky chřestu vložíme do zapékací mísy nebo na plech (dbejte na to, aby na sobě nebyly více než dvě špíčky) a rovnoměrně potřete rostlinným olejem. Poté posypeme kořením.
- Nyní pečte chřest se zavřeným víkem nebo alobalem na plechu asi 20 až 25 minut při 170 stupních.
Chřest je hotový zázrak
Snižuje hladinu cholesterolu, upravuje krevní tlak a zlepšuje látkovou výměnu. Jedna z největších výhod chřestu je to, že má málo kalorií a tak se hodí pro ty, kteří chtějí hubnout. Ve 100 gramech chřestu najdeme necelých 100 kilojoulů. Navíc obsahuje velké množství nerozpustné i rozpustné vlákniny. Fytochemikálie, které tato zelenina obsahuje, mají protizánětlivé účinky, pomáhají ulevit od artritidy a revmatismu. Z důvodu velkého množství vitaminů, minerálů, ale také vody je chřest považován za plodinu, která má vliv na naši krásu. Omlazuje, čistí pleť, napomáhá zlepšovat kvalitu vlasů a nehtů.Chřest působí jako diuretikum, tedy odvodňuje. Tělo očistí, působí preventivně a pomáhá při infekcích močových cest.
zdroj: Zdraví od A do Z, Velká kniha receptů