Chřestový salát s chorizem, červenou řepou a kozím sýrem
Lahodný způsob, jak tělu dodat vitaminy.
Na 2 porce.
Ingredience:
200 g divokého chřestu, 15 ml olivového oleje, 100 g chorizo klobásy, 1 červená řepa, 1 malý pórek, 1 mrkev, 9 cherry rajčátek, 30 g nakrájených listů čerstvé bazalky, 1 lžíce másla, sůl a pepř
Ingredience na ozdobu:
150 g kozího sýra, 10 g petrželových listů
Ingredience na zálivku:
30 ml bílého vinného octa, 30 ml olivového oleje, 5 ml dijonské hořčice, 15 ml medu, sůl a pepř
Postup:
Chřest omyjte a nechte okapat. Na pánev s olivovým olejem dejte orestovat chorizo, přidejte mrkev nakrájenou na nudličky, řepu a pórek nakrájené na tenké plátky a lehce orestujte. Na závěr přidejte nakrájenou bazalku. Na druhé pánvi lehce orestujte na másle divoký chřest. A přidejte rajčátka, jen na zabarvení. Připravte salátovou zálivku. Na talíř servírujte porci salátu, ozdobte kozím sýrem, lístky bylinek a lehce polijte zálivkou.
Tip redakce: Více receptů z chřestu najdete v nové kuchařce Chřest v hlavní roli od Mirky van Gils Slavíkové (vydává Ikar, na bux.cz koupíte za 261 Kč).