Tučné steaky
Hovězí maso obecně vůbec nevadí, pokud jste na dietě, ale pokud si často dáváte Rib-Eye steak, T-Bone steak či steak z nízkého roštěnce, nedivte se, že se vám na břiše nerýsuje „pekáč buchet“. Jsou to totiž tři velmi tučné kousky masa. Čínští vědci zjistili, že konzumace tučného červeného masa je spojená s břišní obezitou a větším obvodem pasu.
Čokoláda
Nejprve je třeba uvést na pravou míru, jak to vlastně s čokoládou je. Hořká čokoláda má plno zdravotních benefitů a dokonce se o ní mluví v souvislost s prevencí kardiovaskulárních chorob a dokonce i s redukcí břišního tuku. Mléčná a bílá čokoláda, to už je jiná písnička. Tyto dva druhy čokolád bývají zpravidla plné cukru a jsou vysoce kalorické. Když američtí vědci zkoumali, které jídlo vede k nejvyššímu nárůstu břišního tuku, došli k jednoznačnému závěru – tyčinky vyrobené z mléčné čokolády. Až vás příště bude honit mlsná, dejte si raději pár čtverečků tmavé kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa.