Skořice je prospěšná v mnoha ohledech. Nejen, že značně pomáhá metabolismu při hubnutí, ale je také velmi chutná a zdravá. Právem proto patří mezi nejzdravější a nejchutnější koření na planetě. Zjistěte, v čem je skořice pro zdraví tak jedinečná a na co je třeba si dávat při její konzumaci pozor.
Dva druhy skořice
Skořice, jak už její název napovídá, pochází z rostliny zvané skořicovník. Této rostlince se ořezávají stonky, ze kterých se poté vyjme vnitřní zelená kůra, která se usuší a někdy také nadrtí či namele do podoby sypkého koření. V takovéto podobě, tedy jako celou hnědou kůru nebo sypké koření, ji už pravděpodobně znají všichni.
Hodí se ale také vědět, že existují dva typy skořice. Zatímco skořice Čínská (Cassia) je dostupnější a rozšířenější, podle webu cs.medlicker.com je o něco prospěšnější pro naše zdraví skořice Cejlonská neboli pravá. Ta je zároveň vhodnější pro každodenní konzumaci, protože na rozdíl od té Čínské obsahuje méně kumarinů, které mohou mít ve větší míře škodlivý vliv na játra. Pokud se tedy rozhodnete, že si skořici budete dopřávat každý den, nejdříve si pečlivě zkontrolujte druh skořice, který kupujete.