Jaké množství byste měli konzumovat?
Studie se účastnilo celkem 900 lidí, bylo zjištěno, že lidé, kteří konzumovali vyšší množství bobulí, jablek, hrušek a vína, měli nižší hladinu systolického krevního tlaku. Aby bylo dosaženo těchto výsledků, konzumovali účastníci studie 1,6 porce bobulí denně, což odpovídá zhruba 80 gramům. Červeného vína pak účastníci pili průměrně téměř tři skleničky denně, přičemž jedna sklenička měla 125 mililitrů. U těch, kteří konzumovali ovoce, došlo k poklesu systolického tlaku o 4,1 mmHg. O něco méně systolický tlak klesl lidem pijícím pravidelně červené víno, a to o 3,7 mmHg. Ačkoliv tato studie poukazuje na pozitivní účinky červeného vína, vědci jedním dechem dodávají, že pokud jste abstinent, neměli byste s pitím alkoholu začínat, raději dejte přednost ovoci. Podle prohlášení American Heart Association může být alkohol součástí zdravé stravy, pokud jej konzumujete střídmě.