Jakmile se probudíte první, po čem saháte, je oblíbený hrnek, do kterého vaříte svůj první, a zdaleka ne poslední, šálek kávy? Nedáte si pořádnou snídani, ale kávu si prostě neumíte odpustit. Při pití kávy je důležité myslet také na množství. Víc než čtyři až pět šálků denně může vést k negativním vedlejším účinků, alespoň podle výživové poradkyně Michaele Claussové. Pití kávy má rozhodně své benefity, ale je důležité se zamyslet nad tím, kdy kávu pijete.
Nejlepší doba k pití kávy
Pijete kávu před snídaní nebo je právě šálek příjemně vonícího nápoje vaše snídaně? Pak to pro tělo není moc dobré. Nejlepší doba na pití kávy je hned po snídani. Zakončíte-li první jídlo dne čerstvě uvařeným šálkem, je to skvělý způsob, jak z ní získat všechny benefity a výhody. Káva je silný metabolický stimulant a dobře se snáší s plným žaludkem. Může se podílet na udržení hladiny cukru v krvi. Přidejte si do ní mléko a stane se výživnější.