Skořice dokáže dochutit vaši ranní kaši, kávu, ale i dezert. Kromě výborných chuťových vlastností má ale skořice i spoustu dalších benefitů. Už staří Egypťané věděli, jak ocenit sílu koření. Každodenní konzumace skořice může mít na vaše tělo tyto účinky:
HLADINA CHOLESTEROLU
Pravidelná konzumace skořice může mít pozitivní vliv na hladinu cholesterolu. Sloučenina ve skořici, cinnamaldehyd, je schopná blokovat enzymy v těle, které vytvářejí cholesterol, a tím snížit množství tuku v krevním oběhu. Jedna studie zjistila, že hladiny celkového cholesterolu, LDL cholesterolu a triglyceridů u subjektů se po užívání skořicových doplňků snížily.
ORÁLNÍ ZDRAVÍ
Možná víte, že skořice může maskovat zápach z úst. Kromě toho může skořice dokonce zabránit zubnímu kazu, protože zabíjí bakterie v ústech. Několik celých skořicových tyčinek, které jsou napuštěny horkou vodou, lze snadno použít k výrobě přírodní antibakteriální ústní vody.