Jakou krabičku na oběd použít?
Existuje mnoho různých typů krabiček na obědy, které si můžete vybrat podle svých potřeb. Nejběžnější jsou plastové krabičky, které jsou lehké, odolné a cenově dostupné. Mnoho z nich je navrženo tak, aby byly vzduchotěsné a nepropustné, což oceníte v případě dresinků na salát. Při výběru se zaměřte na to, aby krabička byla bez ftalátů, BPA a změkčovadel. Oblíbené jsou i skleněné nádoby. Sice jsou těžší a křehčí než plastové, ale neabsorbují pachy a chutě z jídla a jsou bezpečné pro použití v mikrovlnné troubě a myčce na nádobí. Dalším typem jsou odolné nerezové nádoby, které udrží teplotu jídla. Nejsou však vhodné do mikrovlnné trouby. Silikonové nádoby jsou flexibilní, lehké a skládací, což oceníte, když máte doma málo místa. Jsou většinou bezpečné pro použití v mikrovlnné troubě, mrazáku a myčce na nádobí. Malé šroubovací sklenice používejte na dresinky na salát. Do skleněné lahve si můžete připravit různé smoothies nebo třeba jen vodu ochucenou bylinkami či plátky citrusů.