Chuť exotiky: Krevetové špízy s koriandrem a zázvorem
V létu patří ochutnávání nových pokrmů, poznávání jiných vůní a experimentování s kořením. Pusťte si do kuchyně trochu exotiky a připravte si vynikající krevety s aromatickým koriandrem a zázvorem. Netradiční pokrm si zamilujete!
Pro 4 osoby budete potřebovat:
• 500 g oloupaných garnátů (očištěných a zbavených střívek) • šťáva z limetky • 2 lžíce sezamového oleje • 10 g nastrouhaného čerstvého zázvoru • sůl • pepř • čerstvý koriandr na zdobení (lze vynechat)
Postup:
1. Garnáty omyjte a osušte. Dřevěné špejle namočte do vlažné vody, aby se při grilování nevznítily. Z limetkové šťávy, oleje a jemně nastrouhaného zázvoru připravte marinádu.
2. Garnáty napichujte na špejle a potřete marinádou. Špízy vyrovnejte na grilovací tácek a opékejte je 2 až 3 minuty
z každé strany. V průběhu grilování je ještě můžete potírat zbylou marinádou. Na závěr podle chuti osolte a opepřete. Podávejte ozdobené lístečky koriandru. Jako příloha se hodí nejlépe čerstvé bílé pečivo.
Příprava: 25 minut
Na osobu: cca 160 kcal; 670 kJ
Extra tip!
V případě, že nemáte rádi koriandr, můžete špízy dozdobit nasekanou petrželkou. Pokud upřednostňujete pikantnější pokrmy, přidejte do marinády i nasekanou chilli papričku.