Jahody se stejně jako lesní ovoce báječně hodí také do studené kuchyně. Vyzkoušejte tento skvělý recept a přesvědčte se sami.
Ingredience:
1 sáček směsi salátových lístků s obsahem baby špenátu, 8 čerstvých jahod, 100 g nivy nebo jiného sýra s modrou plísní, 2 hrsti opražených vlašských ořechů
Na zálivku:
50 ml červeného vinného octa, 100 ml olivového oleje, 1 lžička krupicového cukru, sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
Salátové lístky lehce promíchejte s nakrájenými jahodami, nadrobeným sýrem s modrou plísní a vlašskými ořechy. Smíchejte všechny ingredience na zálivku a zalijte jí připravenou salátovou směs. Dobrou chuť!
Kde koupit čerstvé jahody?
„V našich prodejnách prodáváme jahody od regionálních dodavatelů. Zákazníci je mohou zakoupit už 24 hodin po sklizni,“ říká Dagmar Krausová, tisková mluvčí obchodního řetězce Albert.