K Velikonocům patří vajíčka. Co kdybyste letos pro změnu zkusili ta od křepelek? Chutnají skvěle a na rozdíl od slepičích neobsahují cholesterol.
Na 8 kalíšků potřebujeme: 16 křepelčích vajíček, 4 plátky uzeného lososa, 4 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičku nasekaného kopru, 1 lžíci oleje, 1 lžíci bílého jablečného nebo vinného octa, 100 g zelených fazolek, ½ červené papriky, drcený bílý pepř, sůl
Hořčici s koprem, olejem a octem prošleháme, přimícháme sůl a pepř podle chuti.
Fazolky zbavíme tuhých konců, omyjeme je a asi 2 minuty blanšírujeme ve vroucí vodě. Křepelčí vejce 5 minut vaříme, pak je zchladíme ve studené vodě, oloupeme a podélně rozkrojíme. Z omyté papriky stáhneme škrabkou na brambory slupku a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Plátky lososa překrájíme na poloviny.
Do kalíšků rozdělíme fazolky, vajíčka, nakrájenou papriku a kousky lososa, přelijeme dresinkem a promícháme.