Před plavkovou sezonou se vyplatí jídelníček odlehčit.
Pro 4 osoby
Ingredience
1 lžíce olivového oleje, 1 na tenká kolečka nakrájená cibule, 200 g kuřecích prsou (na kostky), kus čerstvého zázvoru, 1–2 lžičky pálivé paprikové pasty harissa, 10 sušených meruněk (lépe nesířených), 200 g propláchnuté konzervované cizrny, 200 g kuskusu, 200 ml horkého kuřecího vývaru, hrst čerstvého koriandru na ozdobení
Postup
1. Olej zahřejte na velké pánvi a minutu dvě na něm opékejte cibuli, aby lehce změkla. Přisypte kuře a opékejte je sedm až deset minut, mělo by se propéct a cibule zezlátnout. Navrch nastrouhejte zázvor, přimíchejte harissu a opékejte ještě minutu.
2. Vmíchejte meruňky, cizrnu a kuskus, pak vlijte vývar a jednou zamíchejte. Přiklopte víkem nebo těsně překryjte alobalem a nechte pět minut stát, aby kuskus změkl a tekutina zmizela. Kuskus načechrejte vidličkou a posypte nasekaným koriandrem. K podávání připravte na stůl harissu pro ty, kdo to rádi ostré.
Dobrou chuť!
Tip redakce: Pro příště můžete pokrm obměnit a místo kuskusu použít kroupy či bulgur. Určitě si pochutnáte.