Drůbeží vývar je báječný základ pro polévky, které pohladí duši i tělo.
Pro 2 osoby
Na zavářku: 1 žloutek, 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce vody
Na polévku: 6 drůbežích srdíček, 40 g drůbežích jater, 700 ml drůbežího vývaru, 1 kulička nového koření, 1 malá mrkev, 1 malá cibule, Podravka, mletý pepř
• Ze žloutku, mouky a vody připravíme tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle a necháme oschnout. Vnitřnosti očistíme, omyjeme a uvaříme v nesolené vodě, pak je scedíme a nakrájíme. Mezitím dáme do drůbežího vývaru nové koření, mrkev, cibuli a vše uvaříme skoro doměkka (17 minut). Vývar scedíme, mrkev nakrájíme na kolečka a vrátíme do vývaru zpět.
• Do polévky zavaříme kapání a 5–6 minut společně vaříme. Polévku ochutíme Podravkou a mletým pepřem.