Kdy naposledy se vám podařilo usednout společně k nedělnímu obědu? Proč to nezměnit třeba tento víkend…
Pro 4 osoby
Ingredience: 3 vejce, sůl, 3 lžíce studené vody, olej, 4 kuřecí stehenní řízky, špetka mletého zázvoru, 200 g listového špenátu, pepř, 2 stroužky česneku, 100 ml bílého vína, kuřecí vývar na podlití
Postup:
1. Vejce rozšlehejte, osolte, přidejte studenou vodu a prošlehejte je. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm čtyři omelety. Nechte je vychladnout. Pláty masa jemně naklepejte, osolte, opepřete, okořeňte zázvorem a položte na ně omelety.
2. Špenát spařte a nechte okapat. Rozložte jej na omelety, okořeňte a přidejte česnek nakrájený na jemné plátky.
3. Roládu zaviňte, svažte nebo sepněte, osolte, opepřete a posypte troškou zázvoru. Vložte ji do pekáče, podlijte trochou vývaru a přikrytou pečte v troubě vyhřáté na cca 180 °C asi 45 minut. Potom pekáč odkryjte, podlijte vínem a pečte ještě 15 minut dozlatova.