Prázdniny se chýlí ke konci a na zahradní grilování už nemáme tolik času. Proč se ho však vzdávat? Pozvěte přátele na originální grilovací „rychlovku“, určitě se zavděčíte.
Pro 4 osoby potřebujeme: 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 a ½ lžíce citronové šťávy, 1 stroužek česneku, 450 g mořských plodů, 2 větvičky oregana, čerstvě umletý černý pepř, sůl
V misce prošleháme olej s citronovou šťávou, solí a utřeným česnekem. Mořské plody propláchneme, necháme okapat, zabalíme do alobalu a grilujeme dvě minuty.
Grilované mořské plody nasypeme do misky s připravenou olejovou směsí, posypeme je lístky oregana a čerstvě umletým černým pepřem a promícháme. Pak je rozdělíme na porce a podáváme s opečenou bagetou.
Foto: Archiv Burdy (1)